Aanbevelingen

Source Group

Source Group (voorheen AamigoO Group), is een beursgenoteerde onderneming die zich bezig houdt met het professionaliseren en optimaliseren van het inhuurproces van externen.

Het inhuren van externe professionals en freelancers brengt kansen, maar ook risico’s met zich mee. Source dekt deze risico’s af zodat onze opdrachtgevers na het selecteren van een geschikte kandidaat zich volledig kunnen richten op hun core business. Source richt het contract verder in, draagt zorg voor de volledigheid van de papierwinkel, verwerkt de mutaties (gewerkte uren en onkosten) en betaalt uiteindelijk de externe professional.

Naast de garantie van het risicovrij inhuren kan Source desgewenst ook op zoek gaan naar geschikte kandidaten indien de opdrachtgever deze niet zelf in zijn portefeuille heeft. Primair bestaat het bestand van Professionals uit zelfstandigen die een VAR-verklaring kunnen overleggen. Indien na de compliancy check blijkt dat deze zelfstandige status niet verkregen kan worden, kan besloten worden om voor de invulling van het project te kiezen voor een arbeidsovereenkomst als basis.

Juist dit laatste punt was voor StiPP c.q. Syntrus Achmea reden om ervan uit te gaan dat Source, of althans onderdelen daarvan, onder de werkingssfeer van StiPP zouden moeten vallen. Door interventie van het professionele team van Felixx hebben we deze discussie inhoudelijk kunnen voeren en ook helder kunnen krijgen. Uiteindelijk heeft ook StiPP ingezien dat hun veronderstelling onjuist was. Het onder de verplichtstelling vallen zou grote gevolgen voor onze organisatie en de professionals hebben gehad.

Source is sinds 1999 actief in het topsegment van het bedrijfsleven en (semi-)overheid. Mede dankzij Felixx kunnen wij onze belofte om volledig risicovrij in te huren ook de komende jaren weer voortzetten. Felixx Bedankt!

www.source.nl

Door interventie van het professionele team van Felixx hebben we deze discussie inhoudelijk kunnen voeren en ook helder kunnen krijgen.

Edwin Prijden

CEO/COO, Source Group