Dekt uw arbeidsongeschiktheidsverzekering tot uw 68e?

Regelmatig komen we ze nog tegen: arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die aan de start van het ondernemerschap zijn afgesloten, met een lange wachttijd, een minimaal verzekerd bedrag en een eindleeftijd die nog gebaseerd is op de oude AOW-leeftijd van 65 jaar.

De AOW-leeftijd is verschoven!

Wij hoeven u niet te vertellen dat de AOW-leeftijd inmiddels aan het opschuiven is richting de leeftijd van 68 jaar. Wanneer er niet voldoende vermogen of pensioen is opgebouwd zit er niets anders op dan na je 65e door te werken tot de nieuwe AOW-leeftijd om dit AOW-gat op te vangen. Maar wat als u in die periode ziek of arbeidsongeschikt wordt; dan is er geen dekking meer als u uw verzekering niet heeft aangepast naar de nieuwe AOW-leeftijd.

Is uw situatie gewijzigd?

Nog afgezien van het voorafgaande kunnen uw partner en/of kinderen afhankelijk geworden zijn van uw inkomen en bent u om die reden ook meer gaan werken. Of de kinderen zijn het huis uit waardoor u juist minder bent gaan werken. Ook zien wij dat de werkzaamheden veelal in de loop van de tijd wijzigen waardoor de verzekerde hoedanigheid niet meer aansluit op de huidige situatie en er mogelijk leegtes vallen in de dekking.

Bent u arbeidsongeschikt?

Als u inmiddels arbeidsongeschikt bent, is er geen mogelijkheid meer om de dekking zo aan te passen dat deze aansluit op uw huidige situatie en behoefte. Een brandverzekeraar dekt geen brandend huis omdat er geen onzeker voorval meer is en bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dat wat betreft de gezondheid niet anders.

Doe de APK

Wij adviseren u de arbeidsongeschiktheidsverzekering weer eens op tafel te leggen en ons te vragen om een ‘Algemene Periodieke Keuring’. Samen met u zullen wij beoordelen of deze verzekering nog aansluit bij uw huidige situatie en op welke wijze deze (al dan niet na keuring) aangepast kan worden. Wilt u zelf een eerste check doen maak dan gebruik van onze checklist ‘APK voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering’.

Hoe weet ik dan wel waar ik aan toe ben?

 Wilt u graag advies aan de hand van de checklist of heeft u een vraag, neem dan gerust contact met ons op. U kunt bellen naar 035 – 698 27 10 of mailen naar info@felixxgroep.nl.

Ronald van Baardwijk bpla

Ronald van Baardwijk bpla

Pensioenadviseur

pensioenadvies, pensioenverzekeringen

Ronald is sinds 1985 werkzaam als adviseur en heeft zijn jarenlange ervaring met assurantiën omgezet in een nieuwe passie: pensioenadvies. Hij volgde hiervoor... 
Lees verder...