Nieuws

Berichten over de dossiers van Felixx. Pensioen Consultants
AOW-leeftijd

AOW-leeftijd in 2025 op 67 jaar

De AOW-leeftijd zal ook na de uitwerking van het pensioenakkoord in 2025 op 67 jaar blijven. Dit werd onlangs bekend in een brief van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer. Lees hier de inhoud van de brief.

Oproepkracht Pensioenregeling

Oproepkracht in de pensioenregeling?

Al met al hebben veel werkgevers oproepkrachten in dienst die werken op basis van een oproepcontract. Voor de pensioenregeling zijn oproepkrachten ‘gewoon’ werknemer en horen zij deel te nemen aan de pensioenregeling. Het is nu tijd voor actie!

Nieuwe sectorindeling

Nieuwe sectorindeling voor detacherings- en uitzendbedrijven

Bedrijven die uitzenden ontvangen deze maand (oktober 2019) een nieuwe beschikking sectorindeling van de Belastingdienst. Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer uitfaseren

Bent u een DGA (Directeur Groot Aandeelhouder) en heeft u pensioen in eigen beheer? Dan heeft u nog één kwartaal de tijd om een keuze te maken om uit te faseren. Wanneer u niet in actie komt, blijven de opgebouwde pensioenaanspraken in stand.

Algemene Nabestaandenwet

Algemene Nabestaandenwet: Krijgt u waar u recht op heeft?

Een pensioenuitvoerder heeft recent de uitkering via de Algemene Nabestaandenwet (ANW-hiaat uitkering) van een deelnemer stopgezet. Echter, de deelnemer had op dat moment nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. In dit artikel leggen wij uit wat een ANW-hiaatpensioen inhoudt en waar u als werknemer verder op moet letten voordat ook úw uitkering eerder stopt dan waar u recht op heeft.

Felixx.online Nieuwsbrief

De Felixx.Groep verstuurt maandelijks een nieuwsbrief over ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. Pensioen, verzekerde arbeidsvoorwaarden, verzekeringen en HR problematiek zijn de onderwerpen waarover wij u hiermee up-to-date proberen te houden.

    Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Bel: 035-6982710

Categorieën

Alle berichten