Nieuws

Berichten over de dossiers van Felixx. Pensioen Consultants
Pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer uitfaseren

Bent u een DGA (Directeur Groot Aandeelhouder) en heeft u pensioen in eigen beheer? Dan heeft u nog één kwartaal de tijd om een keuze te maken om uit te faseren. Wanneer u niet in actie komt, blijven de opgebouwde pensioenaanspraken in stand.

Algemene Nabestaandenwet

Algemene Nabestaandenwet: Krijgt u waar u recht op heeft?

Een pensioenuitvoerder heeft recent de uitkering via de Algemene Nabestaandenwet (ANW-hiaat uitkering) van een deelnemer stopgezet. Echter, de deelnemer had op dat moment nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. In dit artikel leggen wij uit wat een ANW-hiaatpensioen inhoudt en waar u als werknemer verder op moet letten voordat ook úw uitkering eerder stopt dan waar u recht op heeft.

Maatwerk in pensioencommunicatie

Online maatwerk in pensioencommunicatie bewijst zich in de praktijk

Door online maatwerk in pensioencommunicatie krijgt uw personeel meer inzicht in het pensioen en daardoor een hogere waardering voor de pensioenregeling. Dit blijkt uit voor- en nametingen rond onze nieuwe dienstverlening.

Participatiewet

Pensioenopbouw bij werken in het kader van de participatiewet?

Regelmatig krijgen wij de vraag wat het pensioengevend inkomen moet zijn wanneer iemand aangenomen wordt die valt onder de Participatiewet. Hoe werkt dit?

Verplichtgesteld pensioenfonds

Verplichtgesteld pensioenfonds, bent u al aangeschreven?

Momenteel wordt er door pensioenfondsen intensief gekeken of bedrijven op basis van hun activiteiten vallen onder een verplichtgesteld pensioenfonds.

Felixx.online Nieuwsbrief

De Felixx.Groep verstuurt maandelijks een nieuwsbrief over ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. Pensioen, verzekerde arbeidsvoorwaarden, verzekeringen en HR problematiek zijn de onderwerpen waarover wij u hiermee up-to-date proberen te houden.

    Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Bel: 035-6982710

Categorieën

Alle berichten